Na de verhuisweken is het vandaag redelijk stil in ons oude huisje tegen de berg. De reden is dat vrijwel alles een plekje heeft gevonden en het nu op de details aankomt. Een foto of schilderij hier en daar heeft al een plek gevonden. Buiten wordt de naam van het huis opgehangen en een plekje voor het ´klingelbelletje´ gezocht. Niet dat daar nou zoveel gebruik van wordt gemaakt, maar het staat zo leuk!

Er kwam een miezerige regenbui over, toen alles net weer opgeruimd was. Heerlijk. Met een mok verse koffie keek ik naar buiten. Er trok een miezerige regenbui over. Windstil en dan zo´n zacht regenbuitje, prima voor de natuur! Na vijf jaar bijna geen serieuze regenbuien is het heerlijk om te zien dat de natuur zich hersteld en alles frisgroen wordt. Ik geniet van de stilte die zo´n milde regenbui laat vallen en als het langzaam weer droog wordt, hoor ik de merels uit volle borst zingen.

Het gezang van een merel vind ik één van de mooiste vogelgeluiden. Vroeg in de ochtend, als het nog stil is en de dag nog moet beginnen, of juist bij het vallen van de avond waarbij de merel de avondrust lijkt in te luiden met zijn prachtige gezang. Zelfs in een stadspark wordt het dan stiller en hoor je merel extra goed, vlak voor het echt donker wordt. Flarden van herinneringen doemen dan op. Momenten waarop ik zelf in alle vroegte op pad moest en waarbij het geluid van de merel mij vergezelde. Of als kind, al op bed en buiten in de schemer de merel nog horen zingen…..

Hier rond ons huis zien we deze zwartgeklede zanger met fel oranje snavel nog volop, maar in Nederland schijnt hij steeds minder vaak voor te komen. Jammer. Daarom is 2022 uitgekozen tot het jaar van de Merel. En is er zelfs een speciale sticker van gemaakt!

Leave a Reply

%d bloggers like this: