Zondag… Sinds kort is dat ook voor ons een vrije dag. Samen met maandag vormt het ons weekend, tenzij er cruiseschepen gepland staan, dan gooien we de winkel bij uitzondering open.

Zondag is echt zo´n dag om los te komen van het werk. Het begint vaak met een ontbijtje buiten en een wasmachine die aan het werk gezet wordt. Vaak ga ik daarna de keuken in om “voorwerk” te doen: maaltijden maken voor de week die komt. Al heb ik een ouderwets drie-pits gasfornuis tot mijn beschikking met daaronder een oven die een beetje eigenwijs is, we komen een heel eind! Het is soms even schuiven met de pannen, als niet alles tegelijk op het vuur kan maar overal is een oplossing voor. Twee soorten groenten kunnen ook op één pitje warm gemaakt worden: ik hang bovenin de pan met de ene groenten, een zeef met daarin de tweede soort groenten. Of ik zet Mijn Hooimiep in (mijn variant op de Hooimadam – zie internet) die veel warm kan houden en het langzaam laat garen, zonder gebruik van gas.

Ik maak een ovenschotel, kip-kerrie met veel verse groenten, en soep. Alles in XL formaat, zodat we er meerdere dagen mee uit de voeten kunnen. Aangevuld met een salade of een pitabroodje kunnen we op de dag zelf lekker snel aan tafel.

En wat is er leuker om dan de soep te eten uit ouderwetse boerenbont kommen!