Ik was bekend met parfum, eau de parfum en eau de toilette: drie variaties waarbij de concentratie van de geur in parfum het hoogste is en in eau de toilette het laagste. Maar ik vond hier ook ´Agua de Colonia´. Gezien de naam, zou het wel iets van “een luchtje” moeten zijn, toch?

Het wordt verkocht in (over het algemeen) grotere flessen van 750 cc die qua uiterlijk wel wat weg hebben van een fles doucheschuim. Gewoon in de supermarkt. Maar ik kon niet echt plaatsen hoe je dit geurwatertje nou gebruikte…..

Er stond van alles in de schappen, zoals het merk Nenuco, hier heel bekend. Het ruikt heerlijk maar is vooral voor baby´s en kinderen dacht ik. En wordt het dan als haarlotion gebruikt, zoals het Nederlandse merk Zwitsal? Maar waarom dan die grote flessen en zoveel andere geuren en merken zoals Rosa, Gotas Frescas of Lavendel? Dat zijn toch geen kindergeurtjes, of smeer je dat als volwassene op je haar?!

Inmiddels weet ik dat Agua de Colonia een vierde variatie is op het rijtje van parfum, eau de parfum en eau de toilette. De concentratie is nóg lager dan de eau de toilette. Agua de Colonia is (met uitzondering van Nenuco) niet speciaal voor kinderen en wordt al helemaal niet als haarlotion gebruikt! Het is een subtiel luchtje voor volwassenen, wat – door de lage concentratie – kwistig gebruikt mag worden. In een warme klimaat is het fijn om een beetje fris te blijven en dat lukt prima met zo´n grote fles in de badkamer! Je giet een flinke scheut ervan op je handen en wrijft het op je huid. ´s Morgens na het douchen, maar ook even tussendoor als het warmer wordt. Het is heerlijk verfrissend – ik wil niet meer zonder!

Leave a Reply