Verderop, meer richting zee en ´bewoonde wereld´ zijn twee enorme bassins met een stuwwand, waarin al het regenwater uit de omringende bergen wordt opgevangen. Wij wonen vrij dicht bij het eerste, kleinere bassin van zoetwater. Tot voor kort (een paar jaar geleden) ging dat water na eenvoudige zuivering zó de leidingen in van het kleine gehuchtje waar we nu wonen. Dit kleine gehuchtje stond bekend om het heerlijkste water van het eiland!

De moderne tijd gebiedt dat dit niet zomaar meer kan. Al het water wordt nu gezuiverd met chloride. In ons vorige huis rook het leidingwater écht niet fijn en smaakte het nóg slechter. Wij begrepen dat, hoe verder van de bron hoe slechter het water. (Misschien wordt er verder van de bron iets meer toegevoegd om het water “schoon” te houden?) Het is niet te drinken. Daarom haalde E, de man des huizes altijd eens in de paar weken een groot aantal 8-liter petflessen met drinkbaar water. Het is niet anders, maar het zat mij niet lekker. Water halen in pét flessen….! Wat een vervuiling al dat plastic! Ik heb weleens uitgerekend dat dat minimaal 120 plastic flessen per jaar zijn die je zomaar weggooit. Ik vulde elke lege fles daarna wel met keukenafval om iets te compenseren, maar het blijft een enorme berg afval.

We hadden het daarom weleens over een filter kopen wat ingebouwd kon worden in een kastje onder het aanrecht waardoor het water weer drinkbaar zou zijn. Het bleef echter bij praten, tot het moment dat we ons huisje tegen de berg kochten. Het ligt 100 traptreden hoog, en om dan steeds weer met die zware flessen te sjouwen…..

De aankoop online was snel en makkelijk en het apparaatje werd na enkele dagen met de post gebracht. Het past probleemloos op de kraan. Niets ingebouwd onder een keukenkastje. Het verwisselbare filter gaat 600 liter mee en via het digitale schermpje kan je precies zien hoeveel liter drinkwater je al hebt gebruikt. Met een kleine draai aan de knop kan je wisselen tussen gefilterd- en ongefilterd water. Nooit meer water dragen. Wat een lekker idee!

Leave a Reply

%d bloggers like this: